Darwin, Kahlúa & Teak

Mine tre kærligheder. Alle af racen Italian Greyhound. En race, som oftest beskrives som 'katte-agtig', reserveret og selektiv. Det er dog ikke nødvendigvis min oplevelse! Jeg har formået at få dem mere modige, og ekstremt lærevillige. Min store ambition er at opdrætte dem, og se, hvor modig jeg kan gøre den ellers nervøse hunderace, når man avler på 'modige' hunde, og socialiserer/miljøtræner hvalpene korrekt fra starten af.
I kan læse mere om alle hundene nedenfor.

'Darwin' White Socks

Hanhund - Italian Greyhound - 5 år - Blå m. hvid

Darwin er 100% min hjertehund. Han er ekstremt intelligent og lærenem. Men han har også været en kæmpe udfordring for mig, og derigennem også min største læremester. Da jeg fik Darwin fra Tyskland, som 16 ugers, havde han mega angst. Desværre, kom det højst sandsynligt fra fejl-socialisering hos opdrætteren. Han havde kun været uden for hendes grund to gange - og begge de gange var til dyrlægen. Så da vi hentede ham, blev han så mega forskrækket over, hvor stor og farlig verden var. Han var bange for mennesker, hunde, større sten, plastikposer etc. og så havde han buldrende separationsangst. Det første år af hans liv, var en kamp uden lige, og hold nu på, hvor har jeg tudet meget over ham. Men til gengæld, er han helt igennem fantastisk nu. Angsten er væk, og han kan også være alene hjemme. Og de rejse vi har været igennem, gør at han bare har en helt særlig plads i mit hjerte - en større plads end mine tidligere hunde. I dag kan jeg, uden tøven, beskrive ham som en af de modigeste Italian Greyhounds, jeg har mødt. Han kommer fra en lang generation af amerikanske Champion blodlinjer, som går helt tilbage til 1800-tallet.

Kahlúa Con Leche

Tæve - Italian Greyhound - 1 år - Bluefawn m. hvid

Kahlúa hentede vi hele vejen ovre i Florida i USA, da jeg ønskede en tæve af den højeste kvalitet indenfor racen - og det har jeg fundet! Hun kommer fra en lang generation af Champion blodlinjer (der går helt tilbage til 1800-tallet)! Kahlúa er en rigtig puttetrold, som elsker kys og kram. Samtidig har hun rigtig meget energi, så vi plejer at kalde hende en 0 til 100 hund, da hun er meget enten/eller. Kahlúa har derfor været en lidt spændende hvalp at have, fordi hun enten sov eller fløj på væggene! Hun elsker at træne - for arbejdets skyld. Jeg har lille teori om at man ville kunne træne hende her uden godbidder, netop fordi hun bare elsker at lave noget! Hun har kæmpe potientiale til al træning, men særligt agility og hoopers, tror jeg hun vil brillere i, da hun jo elsker fart over feltet.

Teak 'n' Tennessee Whiskey

Tæve - Italian Greyhound - 1 år - Rød m. hvid
Teak er en gudesmuk pige, med en stærk personlighed. Jeg tror at det er hende, der kommer til at styre hjemmet, når alle hundene er voksne. Ligesom Kahlúa, er Teak også hentet i USA. Teak kommer virkelig af crème de la crème af amerikanske Italian Greyhounds. Hendes halvbror er bl.a. blevet kåret til årets Italian Greyhound i 2023 i USA. Resten af hendes stamtavle består udelukkende af Champions (som minimum) i hele fem generationer tilbage. Teak er en tæve med stort T, som lige siden hun var ti uger gammel, allerede kunne sige fra, både overfor store og små hunde (og os!), hvis de blev for voldsomme. Hun har også altid kunne ligge og sove for sig selv, og er generelt ret selvstændig. På den måde, er hun lidt atypisk af sin race, som normalt er ret forsigtige og medafhængig. Hun er meget legesyg og super kærlig. Ligesom Darwin, er hun super lærevillig og elsker at arbejde. Teak er meget mad-motiveret, og jeg tror hun vil blive en god træningshund til bl.a. lydighed og tricks.

Sundhed

Darwin

 • HD: A
 • AD: 0
 • DNA Test for PRA: AA bb Cc DD Ee (vil sandsynlig aldrig udvikle)
 • DNA Test for FEH: Negativ
 • DNA Test for PCAG: Negativ
 • Kahlúa

 • HD: A
 • AD: 0
 • DNA Test for PRA: AA BB Cc DD Ee (vil sandsynlig aldrig udvikle)
 • DNA Test for FEH: Negativ/FEH (1 copy af FEH mutation, men kan ikke selv udvikle sygdommen)
 • DNA Test for PCAG: Negativ
 • Teak

 • HD: B
 • AD: 0
 • DNA Test for PRA: AA BB Cc DD EE (vil sandsynlig aldrig udvikle)
 • DNA Test for FEH: Negativ
 • DNA Test for PCAG: Negativ
 • Tricks og kompetencer

  Nedenfor ses to videoer af nogle af de tricks som Darwin kan. Den første video jeg har filmet lidt for sjov, hvor den anden video er vores bud på Dansk Kennel Klubs udfordring 'Sirius Trick Stjerne', hvor vi bestod med bravour og god feedback. Der vil løbende blive postet flere videoer.
  Har man lyst til at se mere, kan det ses på mine sociale medier @BeBravehounds

  Darwins titler:

  • DKK - SITCB (Sirius Trick Begynder)
  • DKK - SIFHB (Sirius Frivillig Håndtering Begynder

  Kahlúas titler:

  • DKK - SISHB (Sirius Stjernehvalp Begynder)

  Teaks titler:

  • DKK - SISHB (Sirius Stjernehvalp Begynder)

  Stamtavler

  Darwin

  Darwins stamtavle kan føres helt tilbage til 1800 tallet - og måske endda længere. Hans 'tætteste' relationer er primært hunde fra USA og Sydafrika, fyldt med Champions hele vejen igennem. Darwin er født i Tyskland, hvor jeg importeret ham fra.
  Tryk ind på billedet for at komme ind på den fulde stamtavle.

  Kahlúa

  Kahlúas stamtavle kan føres helt tilbage til 1800 tallet - og måske endda længere. Hendes 'tætteste' relationer er hunde fra USA, fyldt med Champions hele vejen igennem. Jeg har også selv importeret hende fra USA.
  Tryk ind på billedet for at komme ind på den fulde stamtavle.

  Teak

  Kahlúas stamtavle kan føres helt tilbage til 1800 tallet - og måske endda længere. Hendes 'tætteste' relationer er hunde fra USA, fyldt med Champions hele vejen igennem. Jeg har også selv importeret hende fra USA.
  Tryk ind på billedet for at komme ind på den fulde stamtavle.